Jeroen Dingemans

de studio

Jeroen Dingemans & Studio Citadel

 

Een ontwerp dat past bij jou. Niet bij de norm. Dat vind ik belangrijk als architect. Luisteren naar het verhaal van leuke mensen en daar een perfect kloppend ontwerp bij maken. Heb je een kavel gekocht? Of koop je een huis dat je graag wilt renoveren? Neem dan gerust contact op.

De ontwerpen

puur

Een goed ontwerp is doordacht, doorwerkt. Het heeft een bepaalde puurheid. Alsof het in één keer zo is ontstaan. Je kunt er niets aan afdoen. Niet denken: wat nou als we… Het is logisch, in functionaliteit en vorm. Vreemd misschien, maar de esthetiek van een bouwwerk is voor mij niet het belangrijkste. Het moet vooral kloppen.

logisch

Hoe zitten dingen in elkaar? Dat is wat mij boeit als ik een gebouw bekijk. Zoals bijvoorbeeld bij een boerenschuur, een pakhuis of een industrieel monument. Het gebruik van de ruimte en eenvoudige materialen hebben het ontwerp bepaald. Het was nooit de bedoeling om zo’n gebouw mooi te maken. En toch is het resultaat indrukwekkend.

eerlijk

Hoe bouw je met zo weinig mogelijk materialen een huis? Vanuit deze fascinatie heb ik de bouwmethode Ruwbouw = Afbouw ontwikkeld, met eerlijke materialen, zoals hout, beton, staal en glas. Door in de ruwbouw materialen en oplossingen met zorg te kiezen, elimineren we de afbouw. Want beton is beton, staal is staal en hout is hout. Alles is wat het lijkt.

hier komt een foto van Jeroen / Studio Citadel

hier komt een foto van Jeroen / Studio Citadel

Studio Citadel

Het realiseren van je droom begint voor de meeste mensen bij het zoeken van de plek en architect. Bij de eerste kennismaking merk ik dat er veel vragen zijn over zaken als kosten en het begeleiden van de bouw. Daarom werk ik graag samen met 12 professionals die die vragen perfect kunnen invullen. Bij Studio Citadel kun je ze allemaal ontmoeten: ingenieurs, projectmanagers, kostendeskundigen, stedenbouwkundigen en interieurarchitecten.

Onze studio ligt nabij de historische binnenstad van ‘s-Hertogenbosch, op ongeveer 15 minuten lopen vanaf het centraal station. Ons kantoor is uitstekend toegankelijk voor rolstoelgebruikers.


 
Een goed ontwerp is in één oogopslag duidelijk. Je kunt er niks aan afdingen. Ook als je er langer naar kijkt, het wordt nooit saai.
— Jeroen Dingemans
 

JeroenDingemans_achtergronden.jpg

Mijn stijl

De ontwerpen van Jeroen zien? Check het portfolio.