Jeroen Dingemans

werkwijze

een nieuw huis ontwerpen of verbouwen: hoe werkt dat?

Hier komt een foto van Jeroen aan het werk

Hier komt een foto van Jeroen aan het werk

 

Het is je droom om een nieuw huis te bouwen dat 100% bij je past. Of om een bestaande woning integraal te verbouwen. Hoe verloopt de samenwerking met een architect?

stap 1
wat zijn je woonwensen & mogelijkheden?

Het proces begint met een gedegen voorbereiding:

  • Waar ga je bouwen? Heb je al een optie op een kavel? Of heb je een bestaande woning op het oog? De plaats van het huis is allesbepalend.

  • Wat is je budget? En wat kost het bouwen van een huis?

  • Welke beelden spreken je aan? Bijvoorbeeld op Pinterest of Instagram?

  • Welke wensen voor de indeling heb je?


stap 2
een kennismaking

Je weet waar je wilt gaan bouwen. Of welke woning je wilt verbouwen. En je budget is helder. Dan kan ik aan de slag. Tijdens een kennismakingsgesprek nemen we je plannen door.


stap 3
een programma van eisen op één A4

Voor het maken van een passend ontwerp heb ik een programma van eisen van je nodig. Daarin schrijf je op welke woonfuncties je nodig hebt. Hoe verloopt jouw dag? Wat betekent dat voor de ruimtes in huis?


stap 4
aan de slag met het ontwerp

De informatie is compleet, ik kan beginnen met ontwerpen. Dat betekent inspiratie opdoen, schetsen, laten bezinken, tekenen en weer opnieuw beginnen. Zo’n ontwerpproces duurt ongeveer drie weken. Ik leg het ontwerp aan je voor en scherp het aan tot het goed is. Het resultaat? Een 3D-weergave van je nieuwe huis, de eerste plattegronden en ideeën voor de materialisering.

Ben je tevreden over het schetsontwerp en het Voorlopig Ontwerp? Dan verzorg ik de aanvraag voor de welstandscommissie van de gemeente.


stap 5
het definitief ontwerp & de omgevingsvergunning

Het ontwerpproces verloopt van grof naar fijn. In deze fase maken we de tekeningen en berekeningen voor het aanvragen van de omgevingsvergunning. In deze fase werk ik graag samen met mijn collega's van Studio Citadel. De bouwkundig tekenaar gaat aan de slag, maar ook de constructeur. We zorgen ervoor dat het plan past binnen het Bouwbesluit en het geldende bestemmingsplan.

Ook belangrijk: past het ontwerp in het budget? We proberen op basis van onze ervaring binnen jouw budget te ontwerpen. Maar een gedegen raming van een kostendeskundige is essentieel.

Aan het einde van deze fase vragen we de omgevingsvergunning bij de gemeente aan.


stap 6
bouwen!

Ook in deze fase begeleiden we je graag. Voor het regelen van een aanbesteding bij aannemers en het bouwmanagement. Of voor het ontwerpen van interieur of tuininrichting. Je kiest zelf voor welke onderdelen je mij of mijn collega's van Studio Citadel inschakelt.


 


JeroenDingemans_achtergronden4.jpg

zakelijk vraagstuk?

hier een stukje tekst over wat te doen bij een leisure vraagstuk + doorlink naar het portfolio met voorbeelden.