Jeroen Dingemans

notities van jeroen

notities van jeroen

compacte stapelbare prefab woonunits van 36m2

36m2 micro appartment

De prefab units zijn flexibel indeelbaar en beslaan 36m2 en bevatten een keuken en badkamer. De verplaatsbare kastenwanden maken de indeling flexibel. Hierdoor kunnen de woningen gebruikt worden voor starters, alleenstaanden met een kind, studenten, singles etc. De units zijn zodanig gestapeld dat elke woning een overdekt balkon krijgt.

Begane grond.
Vanuit vier hoeken overdekte toegang naar centrale entree met brievenbussen en toegang tot een gemeenschappelijke fietsenstalling. Via de gemeenschappelijke berging en via de centrale entree voor 4 appartementen zijn de individuele bergunits bereikbaar. Hier kan bijvoorbeeld een fiets of een kinderwagen in worden opgeslagen. Omdat de ruimte van twee kanten benaderbaar is kan deze efficiënt worden benut. De patio geeft toegang aan de vier gemeenschappelijke bergruimten en toegang aan de 4 individuele bergunits.

Verdiepingen
Op elke verdieping bevindt zich een omloop die steeds 4 appartementen ontsluit. In de hoeken bevinden zich de toegangsdeuren. Alle appartementen worden via 4 centrale leidingkokers aangesloten op waterleiding, gas en afvoer. Ventilatie en verwarming kan per unit of centraal worden uitgevoerd.

Tijdelijk gebruik van braakliggende kavels.
De woningen zijn snel te plaatsen en weer te verplaatsen. Hierdoor kunnen locaties in steden waar op herbestemming wordt gewacht voor een aantal jaren nuttig gebruikt worden.

plattegrond stapelbare microappartementen


nieuwbouw, studieJeroen Dingemans