Jeroen Dingemans
DSC_8236w.jpg

harry & antoinette

Designvilla in het buitengebied. Door de slimme indeling beneden kun je er je leven lang wonen.

groots in uitstraling en volume

groots in uitstraling en volume

Opvallend in schoonheid is deze villa. Zwart en wit in het groene landschap. De opvallende witte gevel is de signatuur van de architect.

Het ontwerp is heel precies, geometrisch bijna.

Het ontwerp is heel precies, geometrisch bijna.

De verhouding van de hoofdbouw tot het bijgebouw. De positie van de ramen. De vorm van de goot. Als je de dubbele houten voordeur ziet, wil je dichterbij komen. Welkom.

JeroenDingemans_HarryAntoinette_WEB_80011.png
De lange muur in de gevel, het lichtgrijze dak, de donkere schuur. Het is allemaal perfect in verhouding. Als je op het toilet zit, kun je door het raampje naar buiten kijken. Daar is over nagedacht.

De lange muur in de gevel, het lichtgrijze dak, de donkere schuur. Het is allemaal perfect in verhouding. Als je op het toilet zit, kun je door het raampje naar buiten kijken. Daar is over nagedacht.

- Harry

JeroenDingemans_HarryAntoinette_WEB_8002.png
eigenschappen van de woning

eigenschappen van de woning

Ruimte voor ruimte kavel
Modern gekeimd metselwerk
Neutraal en gepatineerd zinken dak
Inpandig dakterras
Design open haard
Zwevende trap zonder trapleuning
Grote kelder met daglichttoetreding

plattegrond.jpg
JeroenDingemans_HarryAntoinette_WEB_8005.png
Harry over zijn woning

Harry over zijn woning

‘Ook nu vraag ik me nog weleens af wat ik anders had willen doen aan deze woning. Maar ik kan werkelijk niets bedenken. Als ik terugdenk aan de ideeën die we hadden toen we begonnen dan kan ik alleen maar concluderen: Jeroen heeft het perfect gedaan.’

JeroenDingemans_HarryAntoinette_WEB_8006.png
Trouwens ...

Trouwens ...

‘Het proces van het ontwerpen en bouwen van je eigen woning is niet altijd makkelijk. Zo hadden wij het idee om de garage onder de woning te maken. Jeroen kreeg die woonwens niet passend in het ontwerp. Dus ja… wat doe je dan? Gelukkig is Jeroen een enorme volhouder. Na overleg met een collega kwam hij met het idee van de houten schuur naast de woning. En toen was alles in balans.’

JeroenDingemans_HarryAntoinette_WEB_80012.png
doorsnede.jpg